16 Eki 2012

Absürt Futbol: Pep vs. Tito

Bir tarafta Tito Vilanova, bir tarafta Pep Guardiola...
Barcelona futbol takımı oyuncuları kendi aralarında salon futbolu oynuyorlar. Tribünler dolu. Ancak bir sorun var. Sahada oynanan futbol biraz garip geliyor ilk başlarda. Sonra taşlar oturmaya başlıyor. "Artistik" hareketler, paslaşmalar haricinde sahada olan hemen her şey -oyun dizilimi de dahil olmak üzere- absürt bir futbol anlayışını çağrıştırıyor.

Barcelona kalecisi Victor Valdes alışık olmadığımız bir mevkide, ileri uçta oynuyor. Ancak gelişen atak yönüne göre istediği takımda...
Tito'nun kalecisi Pinto kalesinden topla birlikte ayrılıyor, üst üste çalımlarını atıyor, ardından bir verkaç yapıyor ve top ağlarda. Pinto da tıpkı Valdes gibi golünü yazıyor rakip kaleye.

Victor Valdes'in formasının isim kısmında Messi yazıyor, sırt numarası ise tabi ki 10. Yalnız Valdes'in sırtında kendi forması var. Amatör yollarla Valdes forması olmuş sana Messi forması.
Pep'in takımında forma giyen Sergio Busquets formasının üzerine Tito'nun takımının formasını da geçiriyor. Rakip takımın savunmasında son adam görevine soyunuyor. Asıl takım arkadaşı Adriano topla birlikte rakip kaleye yönelirken Busquets bir anda Adriano'yla verkaça giriyor, asistini yapıyor ve üzerindeki ikinci formayı çıkarıyor.
Piqué'ye gelince; saha içerisinde telefonu çalar, konuşur... Maçın son anlarında ceza alanında kendisini yere bırakır, hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterir... Penaltıyı verkaç yaparak kullanır ve boşalan kaleye golünü atamaz.
Maç bitiminde ise skor tabelasında "Pep 8-8 Tito" yazar...
Futbolun eğlenceli yanlarını fazlasıyla içeren bu maçın özet görüntüleri kesinlikle izlenmeye değer.

Hiç yorum yok: