23 Nis 2012

Formayı çıkarın çıplak oynayın!


İtalya Serie A ‘da 33.hafta karşılaşmasında Siena’ya 4-1’lik ağır bir skorla  mağlup olan Genoa’nın fanatik taraftarları yaptıkları eylemle dünyadaki birçok fanatik futbol severin de yüreklerine su serptiler bir bakıma.

Çektiği cefanın karşılığında sevdalı olduğu renklerin sahada ortaya koyduğu ruhu yetersiz gören her taraftarın ilk şikayet ettiği konu,futbolcuların aldığı yüksek ücretlerdir. Renklerine ve armalarına olan tutkularını tarihlerinden aldığı güçle daha da zenginleştiren taraftarların tek görmek istediği, büyük paralar karşılığında,büyük bir sevgi önünde oynayan futbolcuların sahada yüreklerini ortaya koyarak mücadele vermeleridir. Üzerinde taşıdığı formayı terletmeyen  futbolcu dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez ve taraftar bunu hissettiği anda tepkisini bir şekilde ortaya koyar.Bunun yaşandığı yerin İtalya olması hiç de şaşırılacak bir durum olmasa gerek.Futbol uğrunda canlar da orada verildi,şike dolayısıyla dünyanın çok büyük kulüpleri de orada bir alt kümeye düşürüldü.

Genoa-Siena karşılaşmasında Genoa 4.golü yiyince ortalık karıştı.Sahaya yabancı maddeler ve sis bombası atmaya başlayan Genoa taraftarları protestolarını ilginç bir istekle devam ettirmek istedi.Futbolcuların formaları hak etmediklerini düşünen ve çıkarmalarını  isteyen taraftarlarla futbolcular arasında yaşanan pazarlık sonucunda Genoalı oyuncular Giuseppe Sculli dışında formalarını çıkardılar ve Genoa kaptanı Marco Rossi arkadaşlarından formalarını toplayarak taraftara teslim etti.

Maçın ardından yapılan açıklamalarda yine herhangi bir söylem değişikliğine rastlanmadı.Eylemi gerçekleştiren taraftarlar yine taraftar tanımı içine sokulmadı…

Türkiye’de çeşitli tribünlerde zaman zaman duymaya alışık olduğumuz bestenin sözleriyle bitirmek istiyorum:

Milyonlar,dolarlar istiyorsunuz
Formanın hakkını vermiyorsunuz
Taraftarla dalga geçiyorsunuz
Formayı çıkarın çıplak oynayın

Hiç yorum yok: