30 Ara 2011

Bu müzikleri az dinlemedik

Malumunuz, bizim ekip 90'larda çocuk sayılan camiada pek yer almıyor. Daha doğrusu 90'lı yılların son çeyreği ile 2006-2007 arasında bir yerlerde oluyor çocukluğumuz galiba. Yılın son gününe, nostaljilerimizi arsaları dolduran müteahhitlerle beraber yıkan -futbolun matrix evreni- gelin görün ki futbol tutkusunu kimimize göre diri tutmakta en büyük yardımcı futbol oyunlarının müziklerinden bir seçme ile girelim istedim. Sessiz sakin, Premier Manager '99 dan beri yola teknik direktör olarak devam ediyor olsam da, bir zamanlar ben de deli gibi sevdim.
1-Fifa Road to World Cup'98 (Blur-Song 2)
2-World Cup '98 (Chumbawamba-Tubthumping)
3-Fifa'99 (Fatboy Slim- The Rockafeller Skank)
4-Fifa 2000 (Robbie Williams- It's Only Us)
5-Fifa 2002 (Gorillaz- 19 2000 Soulchild Remix)
6-Fifa 2003 (Idlewild- You Held the World In Your Arms Tonight)
7-Fifa 2004 (The Ceasers- Jerk It Out)
8-Fifa 2006 (Manga- Bir Kadın Çizeceksin) -Sevmem ama, bizden diyelim.
9-PES 2010 ( Kaiser Chiefs- Ruby) -Salih sağolsun.
10-PES 2011 (Vampire Weekend – 'Cousins' )

Not: Beğeni sıralaması değil, kronolojik sıralama.
Not2: Genellikle PES seviliyor, haklı olarak. Ama maalesef oynadığım her Fifa'dan bir müzik hatırlarken, ISS'den, Winning Eleven'dan ve PES'ten herhangi bir şeyi hatırlamıyorum. Şut çekme efekti olarak bir "şutaaaaaaaaaaa" vardı :)

6 yorum:

erk dedi ki...

Fifa soundtrack'e ciddi yatırım yapıyor ondandır. Her Fifa oyununda 30'a yakın şarkı oluyor birini sevmezseniz diğeri yakalıyor. 2011'de abartmışlardı 50'den fazlaydı şarkı sayısı. Charlotte Gainsbourg, Peter Bjorn falan vardı, Yine 11'de Massive Attack vardı misal Splitting the Atom. PES bildiğim kadarıyla 10 şarkıyı pek geçmiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=oOwU-nTokFU

Şimdi baktım da öyle böyle değil liste. Grupları tek tek saymakla olmaz, buyrun bakın: http://www.fifasoundtrack.com/fifa11soundtrack.htm

12'nin listesi biraz daha mütevazi. Strokes, Thievery Corporation, Architecture in Helsinki, The Ting Tings, TV on the Radio gibi mühim gruplar var yine de.

10'un yine gayet başarılı bir listesi var.

EA pek çok konuyu atlıyor olabilir ama soundtrack işine önem veriyorlar kesinlikle.

Sezgi Akbaş dedi ki...

Massive Attack, iyiymiş. "Fifa soundtrack'e ciddi yatırım yapıyor ondandır. Her Fifa oyununda 30'a yakın şarkı oluyor birini sevmezseniz diğeri yakalıyor." Doğru tespit, güzel tespit.

dedi ki...

hem oyun hem de müzik olarak asla unutamam World Cup '98'i :) Tebrikler, güzel derlemişsiniz ama PES'in işi yok böyle listelerde :)

Adsız dedi ki...

"Genellikle PES seviliyor, haklı olarak." , bu söylemi kim çıkarttıysa tanışmak istiyorum kendisiyle...

PES hiçbir zaman FİFA'nın yanına yaklaşamadı. Atmosfer,müzikler,efektler,sesler,tezahuratlar,grafikler,gerçekçilik,lisanslar vs vs

PES= insert coin , Konami...

Sezgi Akbaş dedi ki...

"Söylem" değil, belki genellikle karşılaşıldığı ve yazarın da katıldığı bir durum denilebilir. Yıllarımı Fifa oynayarak geçirdim ama bütün bu saydıklarınız kanımca PES'i Fifa karşısında bir kalemde silip atacak şeyler değil. Ben yıllardır fazla ilgi göstermediğimden her ikisine de, birşey demeyeyim, bir de PES hayranı gelirse ortam şenlenir zaten.

Sezgi Akbaş dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=_7h54dYEX58&feature=related şu yüz karşılaştırmaları da ilginç olmuş, pes'in modelleri daha keskin ve ışık iyi kullanılmış lakin fifadakiler daha gerçeğine benzer. Marcelo hariç, o bizim Ronaldomuza (no.9) uzun saç montelenmiş gibi durmuş.