2 Şub 2013

Celtic'in yeni yıldız adayı: Tom Rogic


Ada'da devre arası transfer döneminin en gözde transferlerinden birisi Tom Rogic'in Celtic'e transferi oldu. Rogic'i Fulham ve Reading istemesine rağmen Rogic'in transferi EPL'ye gerçekleşmedi. Glascow Celtic'e imza atan Avustralyalı yeni hocasının gözüne şimdiden girdi. Celtic menajeri Neil Lennon, Avustralyalı orta saha oyuncusunu yeni Roy Keane olarak tanıttı. Henüz yirmi yaşında olan oyuncunun sırtına daha şimdiden böyle bir yük yükleyen Lennon, futbolcusunun değerinin zamanla anlaşılacağını da belirtti.

2011-12 sezonunda A-League'i Central Coast Mariners formasıyla kazanan Rogic, bir mucize olmazsa, bu sezon da SPL'yi Celtic formasıyla kazanacak gibi duruyor. Şimdiden Avustralya milli takımının formasını dört kez giyme başarısını gösteren Rogic Avustralya futbolunun efsane isimlerinden birisi olabilecek potansiyele sahip. Futbolcunun yeni kulübüne maliyeti ise sadece 480,000 € oldu.
Tom Rogic'in Central Coast Mariners formasıyla Melbourne Victory karşısında gösterdiği performanstan kesitler futbolcunun oyun karakteri hakkında fazlasıyla fikir veriyor:


Hiç yorum yok: