30 Kas 2012

Kanouté ve arkadaşlarından Filistin dayanışması


Frédéric Kanouté ve bir grup futbolcu arkadaşı İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınayan bir bildiri yayınladılar. Futbolcular bildiride; 
Gazze'de, İsrail kuşatması altında, yaşam mücadelesi veren; temel insan saygınlığı ve özgürlüğünden mahrum bırakılan insanlarla dayanışma halindeyiz. Son zamanlarda Gazze'de yüzden fazla sivilin ölümüyle sonuçlanan İsrail bombardımanları dünya vicdanında başka bir lekeye yol açmıştır.
İsrail ordusunun, 10 Kasım 2012 tarihinde, Gazze'de bulunan bir futbol sahasında, top oynayan dört gencin ölümüne yol açan bombardımanı gerçekleştirdiğini dünya kamuoyuna belirtiriz. Bombardımanda öldürülen gençler; Mohamed Harara(16), Ahmed Harara(17), Matar Rahman(18) ve Ahmed al Dirdissawi(18)'dir.

Ayrıca; Al Amari kulübünün futbolcuları olan Omar Rowis(23) ve Mohammed Nemer(22) 2012 Şubatından beri herhangi bir duruşmaya çıkarılmadan gözaltında tutulmaktadırlar.
Çocukların futbol oynarken öldürülmesi kabul edilemez bir durumdur. UEFA 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan İsrail, bu koşullar altında, sportif değerlere karşı hareket etmenin ödülünü almış gibi görünüyor!
Yakın zamandaki ateşkese rağmen, Filistinliler işgal altındaki çaresiz bir topluluk olarak bazı şeylere halen katlanmak zorundalar ve bu yüzden uluslararası toplum tarafından mutlaka korunmalıdırlar. Tüm insanlar saygın, güvenli ve özgürce bir yaşam hakkına sahiptir. Umut ediyoruz ki her şeyin sonunda ortaya çıkan şey sadece barış olur.

Metnin orijinali ve bildiriyi imzalayan futbolcular bu linkte yer almaktadır: http://www.kanoute.com/EUROPEAN-FOOTBALLERS-DECLARE-SUPPORT-FOR-PALESTINE_ad-id!35-l!en.ks

1 yorum:

akdeniz dedi ki...

süper bi iş yaptı frederic
http://zoomlabakalim.blogspot.com/